tag:blogger.com,1999:blog-2067376247746687362.post5689959923679608802..comments2023-10-30T04:26:51.481-07:00Comments on Waniliowo: Kurczak z ryżem basmati z glinianego garnkaAn-nahttp://www.blogger.com/profile/13790677585094707837noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2067376247746687362.post-66501531004818575182009-02-21T00:26:00.000-08:002009-02-21T00:26:00.000-08:00Kass, ja używam glinianego garnka nie tylko do chl...Kass, ja używam glinianego garnka nie tylko do chleba, ale i do "jednogarnkowców". Właściwie mogłabym się tak zimą odżywiać ;)<BR/><BR/>Kuchasiu, witam na moim blogu, biegnę w odwiedziny do Ciebie :)An-nahttps://www.blogger.com/profile/13790677585094707837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2067376247746687362.post-651774332221969112009-02-20T23:46:00.000-08:002009-02-20T23:46:00.000-08:00Witam, Piękne i smakowicie wyglądające danie. Cies...Witam, Piękne i smakowicie wyglądające danie. Cieszę się, że natrafiłam na Twój blog i idę sobie trochę pozwiedzać i szukać inspiracji :-) Pozdrawiam serdeczniekuchasiahttps://www.blogger.com/profile/02828558604195293639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2067376247746687362.post-83962857691128216732009-02-20T08:08:00.000-08:002009-02-20T08:08:00.000-08:00Dobra rzecz taki garnek...ja często piekę w nim ch...Dobra rzecz taki garnek...ja często piekę w nim chleb. Pozdrawiam.kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2067376247746687362.post-17131471523837841732009-02-19T10:57:00.000-08:002009-02-19T10:57:00.000-08:00Jasne! Będę zamieszczać świąteczne przepisy odpowi...Jasne! Będę zamieszczać świąteczne przepisy odpowiednio wcześnie :)An-nahttps://www.blogger.com/profile/13790677585094707837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2067376247746687362.post-43605002808204441982009-02-19T09:40:00.000-08:002009-02-19T09:40:00.000-08:00Dzięki za cenne informacje.Aniu, a ja jeszcze z in...Dzięki za cenne informacje.<BR/>Aniu, a ja jeszcze z innej beczki jesli mozna. Otóż w tym roku będzie u nas śniadanie wielkanocne na większą liczbę osób (czy też śniadanie + obiad) i chciałabym rzucić wszystkich na kolana;) Nie ukrywam, że po cichu liczę na Twoje sprawdzone pomysły, najlepiej, żeby jeszcze dało się zrobić próbę generalną;)Pomożesz?ollahttps://www.blogger.com/profile/01297832992183970364noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2067376247746687362.post-725496805202888042009-02-19T07:11:00.000-08:002009-02-19T07:11:00.000-08:00Między żeliwem a gliną nie widzę specjalnej różnic...Między żeliwem a gliną nie widzę specjalnej różnicy. Z kolei ten garnek z powłoką nie brudzi się tak bardzo i nie nasiąka tłuszczem, a wilgoć pobiera z pokrywy. Ostatnio testuję garnek bez powłoki i - niestety - nie wypada on jakoś szczególnie lepiej od poprzedniego. Muszę przetestować na go na innych potrawach. Na razie piekłam chleb i to danie z ryżem. W garnku częściowo polewanym świetnie dusiło mi się gjuwecz i tajin.<BR/>Pozdrawiam :)An-nahttps://www.blogger.com/profile/13790677585094707837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2067376247746687362.post-31407098923841661832009-02-19T00:07:00.000-08:002009-02-19T00:07:00.000-08:00An-ne, jak się ma smakowo potrawa z garnka rzymski...An-ne, jak się ma smakowo potrawa z garnka rzymskiego vs brytfanna żeliwna? Czy jest jakas różnica?<BR/>Kiedyś chciałąm sobie przywieźć Roemertopf z Niemiec, kiedy jeszcze ich w Polsce nie było. Zniechęciła mnie znajoma, ze bardzo nasiąka zapachem oleju. Zajrzałam pod wpływem Twojego postu na polską stronę f-my Roemertopf i widzę dwie wersje: klasyczna (czyli te co nasiąka) i powlekaną od środka. Jednak zastanawiam się, czy ta powlekana ma takie samo działanie- przeciez ta powłoka nie oddaje pary. Który polecasz?ollahttps://www.blogger.com/profile/01297832992183970364noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2067376247746687362.post-49420094261441382702009-02-18T12:48:00.000-08:002009-02-18T12:48:00.000-08:00Majano - pyszne i samo się piecze...Małgosiu - ja ...Majano - pyszne i samo się piecze...<BR/><BR/>Małgosiu - ja też czasami wolę użyć garnka żeliwnego, bo nie trzeba się obawiać różnicy temperatur, ale garnek rzymski świetny i do chleba, i do mięsa, i do zapiekanek :) A poza tym - ja najbardziej ze wszystkiego lubię mięsa duszone z warzywami lub grzybami, więc muszę go mieć (to już mój drugi garnek), więc nie mam wyjścia...An-nahttps://www.blogger.com/profile/13790677585094707837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2067376247746687362.post-34365412065658555652009-02-18T11:53:00.000-08:002009-02-18T11:53:00.000-08:00Nie mam glinianego garnka. :( Kiedyś nawet zastana...Nie mam glinianego garnka. :( Kiedyś nawet zastanawiałam się nad kupnem, ale ostatecznie uznałam, że to kolejny niekoniecznie uzasadniony kaprys... ;-) A tymczasem tyle fajnych przepisów już mi się w oczy rzuciło... I taki kurczak też pewnie jest pyszny. Qrcze no...Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2067376247746687362.post-50137269143788922662009-02-18T06:08:00.000-08:002009-02-18T06:08:00.000-08:00Fajne jednogarnkowe danie. Na pewno pyszniutkie!:)...Fajne jednogarnkowe danie. Na pewno pyszniutkie!:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.com