Waniliowo
(czyli kuchnia z charakterem...)
2014-11-22
Czanachy po lwowsku, czyli lwowskie palimpsesty albo wspomnienia pewnej wyprawy
›
Tak sobie jakiś czas temu wymyśliłyśmy, że kolejnym razem zwiedzimy Lwów od innej strony - odkryjemy ślady ukryte pod wierzchnią wars...
2 komentarze:
2014-08-04
Zdążyć przed upałem. Kurczak w sosie pomidorowym z oliwkami
›
Upały wypędzają mnie z kuchni, ale czasami chciałoby się zjeść coś innego niż sałatka. Dziś udusiłam bardzo szybkie danie z podudzi k...
4 komentarze:
2014-04-27
Poświąteczne baby i mazurki smakują najlepiej. Puszysta baba maślana
›
To prawda. W tym roku najlepszy okazał się mazurek ostatni - ten, który został po świętach: kajmakowy, na orzechowym spodzie, polany m...
12 komentarzy:
2014-04-19
Zielonych świąt i pysznych bab!
›
Zielonych i ciepłych. I niech zabrzmi - jak co roku - Alleluja Haendla! A przepis na świąteczną szynkę jak zwykle po świętach... http...
8 komentarzy:
2014-01-28
Harira na szybko
›
Można (a nawet trzeba!) gotować ją długo i z namaszczeniem - moczyć przed gotowaniem cieciorkę, obsmażać i dusić długo jagnięcinę, goto...
3 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer