Waniliowo

(czyli kuchnia z charakterem...)

2014-11-22

Czanachy po lwowsku, czyli lwowskie palimpsesty albo wspomnienia pewnej wyprawy

›
Tak sobie jakiś czas temu wymyśliłyśmy, że kolejnym razem zwiedzimy Lwów od innej strony - odkryjemy ślady ukryte pod wierzchnią wars...
3 komentarze:
2014-08-04

Zdążyć przed upałem. Kurczak w sosie pomidorowym z oliwkami

›
 Upały wypędzają mnie z kuchni, ale czasami chciałoby się zjeść coś innego niż sałatka. Dziś udusiłam bardzo szybkie danie z podudzi   k...
5 komentarzy:
2014-04-27

Poświąteczne baby i mazurki smakują najlepiej. Puszysta baba maślana

›
To prawda. W tym roku najlepszy okazał się mazurek ostatni - ten, który został po świętach: kajmakowy, na orzechowym spodzie, polany m...
14 komentarzy:
2014-04-19

Zielonych świąt i pysznych bab!

›
Zielonych i ciepłych. I niech zabrzmi  - jak co roku -  Alleluja Haendla! A przepis na świąteczną szynkę jak zwykle po świętach... http...
8 komentarzy:
2014-01-28

Harira na szybko

›
 Można (a nawet trzeba!)  gotować ją długo i z namaszczeniem - moczyć przed gotowaniem cieciorkę, obsmażać i dusić długo jagnięcinę, goto...
3 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
An-na
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.